Wat gebeurt er tussen de personen in samenwerkingsprocessen?

Ik werk samen met mijn collega’s van Wenders.nu al jaren samen met het Project Management Bureau van Gemeente Amsterdam. Project- en programmaleiders van het PMB zijn in grote projecten actief, zowel in het fysieke als het sociale domein. De project- en programmaleiders van veelal complexe projecten vragen ons op gezette tijden hen te begeleiden, coachen en op te leiden in hun ‘houding’ en ‘verhouding’ met het krachtenveld; de samenwerking met de stakeholders, collega’s en opdrachtgevers (de processen tussen de mensen). Ronald van Warmerdam en Adam Abu Khamis vroegen mij vanuit deze achtergrond mee te werken aan de PMB Podcast Show.

Waar Ronald en Adam het meest in geïnteresseerd waren, is ‘Wat het betekent voor de manager en de teamleden om in processen te zitten en daar mee te werken?’ Hoe beschouw je je positie en de omgeving? Hoe kan je daarnaar handelen? Waar loop je persoonlijk tegen aan? En hoe ga je om met knelpunten en gedoe? Als gast schoof o.a. Barbara van der Steen van Wenders aan. Met haar bespraken ze de persoonlijke én professionele kant van ‘Proces-kunde’; een houding van aandacht en alertheid in samenwerkingen. Ofwel, wat gebeurt er tussen de personen in samenwerkingsprocessen? Zij benadrukt het belang van reflectie hierop en geeft hierover wat handreikingen.

Nieuwsgierig?
Luister dan de podcast: https://app.springcast.fm/player/episode/80603?theme=springcast
Interesse in begeleiding bij samenwerkingsprocessen? Zoek contact